Highslide for Wordpress Plugin

Declaraţie împotriva proiectului de lege privind “prevenirea şi combaterea discriminării”

„Asociaţia pentru salvarea familiei”, constituită din lideri şi membri ai confesiunilor creştine, asociaţiilor obşteşti, grupurilor politice, reprezentanţi ai mediului academic şi cultural, mijloacelor mass-media, ai diferitor asociaţii şi grupuri civice din Republica Moldova, folosindu-se de dreptul constituţional de a participa la procesul decizional bazat pe norme democratice şi transparente, vine cu următoarea declaraţie publică în faţa Parlamentului, Guvernului şi a întregii societăţi civile:

1. Suntem profund îngrijoraţi şi alarmaţi de aprobarea de către Guvern, în data de 17 februarie 2011, a proiectului „Legii privind prevenirea şi combaterea discriminării” şi trimiterea ei în Parlament pentru adoptare, aceasta urmând să intre în vigoare la data de 1 iulie 2011. În baza mesajului biblic şi a valorilor general-umane care ne unesc, nu acceptăm discriminarea vreunui om după „rasă, culoare, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie sau convingere religioasă, sex, vârstă, stare a sănătăţii, dizabilitate, opinie, apartenenţă politică, avere sau origine socială” – mai ales că toate acestea sunt neutre din punct de vedere moral. Între aceste criterii însă, autorii proiectului de Lege, urmând orbeşte unor indicaţii impuse de persoane străine valorilor şi principiilor noastre de viaţă, au introdus şi sintagma „orientare sexuală”, care atentează grav la principiile vieţii de familie şi normele moralei creştine, pe care le împărtăşesc aproape 98% din populaţia ţării.

2. Cunoaştem şi atragem atenţia şi celor care nu cunosc sau încă nu-şi dau seama de gravitatea problemei, că adoptarea unei Legi care să apere persoanele de „orientare sexuală netradiţională” în faţa unor pretinse tendinţe de discriminare, va atrage după sine, în foarte scurt timp, după cum arată şi experienţa altor state, revendicarea unor noi „drepturi” ale acestor persoane precum: dreptul la „căsătorie” între persoane de acelaşi sex, dreptul la adopţii de copii de către aceste pretinse familii (întrucât ei nu pot da naştere la copii, dar vor pretinde să-i educe!), dreptul la „parade” şi marşuri publice (inclusiv a zoofililor, încadraţi în aceeaşi categorie) şi multe alte lucruri nefireşti şi neconforme cu natura şi menirea bărbatului şi a femeii de a constitui o familie şi de a da naştere la copii. Familiile moldoveneşti şi situaţia demografică a ţării şi aşa trec printr-o criză profundă şi fără soluţii de moment, iar adoptarea acestei Legi ar înrăutăţi considerabil situaţia, mai ales în plan moral şi social.

3. Considerăm că viaţa sexuală a oricărei persoane trebuie să fie şi să rămână pentru totdeauna o chestiune privată şi intimă. Cu atât mai mult acest lucru trebuie să fie valabil în cazul celor care sfidează regula şi preferă un alt tip de relaţii sexuale. Îi compătimim şi suntem gata să ajutăm orice persoană care îşi dă seama şi doreşte să scape de acest flagel urât şi periculos din punct de vedere moral, social, medical şi psihic, dar condamnăm fără echivoc fenomenul homosexualităţii şi a altor deviaţii de la firescul sădit în noi.

4. Chemăm toţi cetăţenii Republicii Moldova să susţină această Declaraţie, iar Parlamentului îi cerem să respingă cu fermitate acest proiect de Lege, ca unul ce contravine principiilor sus-menţionate. Noi susţinem politica de integrare a ţării în Uniunea Europeană şi un regim liberalizat de vize, dar un asemenea deziderat nu poate fi obţinut cu orice preţ. Există lucruri care nu se cumpără şi nu se vând – credinţa, familia şi copiii. Sperăm că şi aleşii poporului sunt de aceeaşi părere, iar dacă nu, atunci noi vom folosi toate mijloacele, ca la alegerile locale şi parlamentare, să sensibilizăm opinia publică pentru a alege oameni de bună-credinţă, care să nu trădeze valorile morale de dragul puterii şi a banilor.

P.S. Menţionăm că Declaraţia a fost semnată de lideri şi reprezentaţi ai mai multor culte şi asociaţii religioase.

3 comentarii la „Declaraţie împotriva proiectului de lege privind “prevenirea şi combaterea discriminării””

  1. Fratilor, va sustinem intu totul! Suntem contra aceste legi care indirect distruge societatea noastra! Donduseni.

  2. Va sustin .         Astai cu totu esit din comun trebuie de pus punct la toate uraciunea asta…  LUME NU VA  LASATI AMAGIT  …..

Comentariile sunt închise.