Highslide for Wordpress Plugin

Pericolul sectar în Republica Moldova

Emisiunea "Acces interzis" de la Jurnal TV, 1 ianuarie 2011

10 comentarii la „Pericolul sectar în Republica Moldova”

  1.  

    va spun din start ca filmul postat de Gheorghe este un film care lauda ortodoxia si invinueste pe altii! Poveste veche de multa vreme! Acest reportaj nu intra in cadrul jurnalisticii pt ca cei invinuiti nu au dreptul la aparare! Apoi se sere sfatul unui fost securist in probleme de religie! Plus la aciasta jurnalistii care au facut acest articol sint necrestini (poate ortodoxi cu numele).Un film care contine partial adevarul in rest e manipulare cu martori care isi ascund fata! O mica precizare ,in Moldova baptistii au o vechime de cel putin 100 de ani si na aprut ca ciupercile cum aiuresc cet care comentiaza! ias sfatui pe ortodoxi sa se pocaiasca si saL predice pe Hristos dar nu o religie moarta si atunci sectele vor fi mai putine in tara noastra!
     

    • Înainte de a da sfaturi ortodoilor, învaţă-te să scrii corect. Un om fără cultură generală ar fi bine mai degrabă să tacă, dacă nu vrea să dea pe faţă “spălarea de creier” care i s-a făcut într-o sectă sau alta.

  2. Sinteti un om fara frica de Dumnezeu,care va intereseaza sa va aparati propriul obraz! 

  3. Am crezut in ortodoxie, dar dupa dezbaterea teologica am inteles ca nu mergeti dupa scriptura. DIn pacate

  4. Dragi Pamanteni Romani… 
    Daca avet Frica,Respect si Sincera Iubire fata de Creatorul DUMNEZEU,Nu este placut in fata Domnului sa va "certatati" Fara Sens Crestin. Nu conteaza ca cineva nu stie sa scrie CORECT in limba Romana ci conteaza ce Mesaj Vrea sa Transmita Oamenilor indeosebi Paganilor de Pretutindeni.
    Dar atunci cand Cineva protejeaza ori vorbeste de bine,ORICE SECTA,il sfatuiesc sa mearga URGENT la un Preot Duhovnic-Crestin-Ortodox  sa – isi  Marturiseasca  Aceste Pacate…altfel Dracii Vor Musca din El,La Vamile Vazduhului si NU va gasi nici O Scapare in VECI
    TOATE SECTELE TREBUIE SA DISPARA -TOTALMENTE- DIN ROMANIA. si MOLDOVA  INDIFERENT DE VECHIMEA LOR!!!!!!!!!  UITATI CA  DIAVOLUL E MAI BATRAN SI VICLEAN DECAT ORICE SECTA SI CU AJUTORUL SECTELOR MONDIALE  VREA UMILINTA SI APOI MOARTEA VOASTRA, ETERNA??? 
    ACESTE SECTE NU POT MANTUII OAMENI PRIN CANTARI NEBUNESTI SI CONFESIUNI BOLNAVE IN FATA UNOR PREDICATORI CE SUNT SCLAVII LUXULUI MODERN CE CUMPARA  CU FAINA,ULEI SI ZAHAR,SUFLETUL OAMENILOR SARACI MATERIALICESTE SI SPIRITUAL.
    NU TRADATI PE DUMNEZEU…CA  ACEST PACAT NU SE VA IERTA NICIODATA MAI ALES DACA VETI IMBATRANI SUB CASELE LOR CE NU CUNOSC : IMPARTASIREA CU SFINTELE TAINE,SPOVEDANIA TOTALA SI SINCERA,POSTUL TRUPESC SI ALEGEREA UNUI PREOT – DUHOVNIC.
    DEGEABA VEDETI CA LA SECTE PARTICIPA: DOCTORI,INGINERI ORI POLITICIENI,INTELECTUALI CU STUDII INALTE CACI IN IMPARATIA CERURILOR NU SE AJUNGE CU PREGATIREA PROFESIONALA CI CU ASCULTAREA PORUNCILOR SI MERSUL LA BISERICI ORTODOXE,NU CU ASCULTATUL PREDICATORILOR IN COSTUME SCUMPE CE SUNT ADUSI DE MASINI DE LUX.
    ATENTIE,ATENTIE DRAGI ROMANI:NU VA VINDETI SUFLETUL!!!!
    NOI AVEM MULTI SFINTI CARE PRIN ASCEZA AU INVINS ISPITELE SI DIAVOLUL KIAR IN INCHISORI COMUNISTE REZISTAND SI 15-20 DE ANI DE INCHISOARE GREA. AU SI MURIT PENTRU DUMNEZEU SI CREDINTA LOR CA NOI SA TRAIM AZI PE FATA PAMANTULUI… DAR SECTELE SI PREDICATORI APRECIATI DE MULTI BOLNAVI PSIHICI CE INAINTASI AU IN SCARBOASA LOR ISTORIE…DE SCURTA DURATA ?
    AVETI MARE GRIJA PE CE DRUM MERGETI. NU VA VINDETI SUFLETUL PENTRU ALIMENTE SI BELSUG INTUNECAT IN CASA.
    Semnat: un simplu pamantean

  5. ORT = neschimbat
    DOX , DOXA = invatatura
    ORTODOX – invatatura neschimbata
    Sectarii lau trimis in vacanta pe IISUS si pe Sfinti Apostoli si iau reactivat dupa 1500 de ani ?
    Mahomedan-ismul , catolicismul si sectarii sint produsele MASONERIEI care au un singur tel. sa destrame ORTODOXIA …
    Musulmanii au omorit crestinii si care au ramas  iau trecut fortzat la MAHOMED .
    Catolicii au omorit  ortodoxi si care au ramas iau trecut la PAPA .
    Sectarii sa nu mai zic …   IIsus spune , O Iota Daca Ve/ti Schimba Anatema Sa Fiti.  Cei care au schimbat ANATEMA SINT …
    Dcaa Sfintul Apostol Luca a Pictat primile 3 Icoane de ce sectarii de ce nu le au in case , de ce nu le respecta ?
    Sfinta CRuce arma contra diavolului de ce nu o au in casa ?
    De ce Dumnezeu  nu face MINUNILE ORTODOXIEI si la EI …ce sa mai zic , necuratul are 1000 de fete si prostimea este MARE …
    Fratilor aveti Biserica Ortodoxa in SAT de ce vati vindut sufletul la SATANA …uchigal toaca si cadelnita parintelui Vasile…
    Un mic film pe sectariul cu magazinul din sat :
    Uite ce are fondatorul Adventistilor pe piatra de la capatii  TOATE SEMNELE  MASONICE , dar na la prostimea moldoveneasca si romaneasca aia nu inseamna nimic .
    Ei se simt bine doar unde ORGOLIUL LOR le da PACE si liniste …nu stie ca simturile sint de la satana …
    http://saccsiv.wordpress.com/2010/10/12/video-charles-taze-russell-fondatorul-sectei-%e2%80%9cmartorii-lui-iehova%e2%80%9d-a-fost-mason-iar-la-mormantul-sau-este-o-%e2%80%a6-piramida/
    Iarta/i Doamne si intoarce/i la CREDINTA STRAMOSEASCA  , iar pe Vladica Vladimir sa/si de/a gradele JOS , sa se lapede de bolshevicul VORONIN si sa fie ORTODOX , a  carei MITRA o poarta.
    http://saccsiv.wordpress.com/category/secte/   uite ce spune Parintle Cleopa despre secte.

  6.                                                       Cât de vechi este credinţa ortodoxă?
                                                                    de Pr. Dr. Efthimiou Miltiades
    Dacă sunteţi un luteran, religia Dvs. a fost întemeiată de către Martin Luther, un fost călugăr din Biserica Catolică, în anul 1517.
    Dacă aparţineţi de Biserica Angliei, religia Dvs. a fost întemeiată de către regele Henric al VIII în anul 1534, deoarece Papa nu l-ar acorda un divorţ cu dreptul de a re-căsători.
    Dacă sunteţi un presbiterian, religia dumneavoastră a fost infiintata de John Knox în Scoţia, în anul 1560.
    Dacă sunteţi un congregaţionalist, religia dumneavoastră a fost iniţiată de către Robert Brown, în Olanda în 1582.
    Dacă sunteţi protestant episcopalian, religia dumneavoastră a fost o ramură a Bisericii Angliei, înfiinţată de către Samuel Senbury în coloniile americane în secolul 17.
    Dacă sunteţi un baptist, vă datorez principiile religiei dumneavoastră lui John Smyth, care a lansat la Amsterdam în 1606.
    Dacă sunteţi din Biserica Reformata Olandeză, recunoaşteţi ca fondator Michelis Jones, deoarece el are originea religiei în New York în anul 1628.
    Dacă sunteţi un metodist, religia dumneavoastră a fost fondată de către John şi Charles Wesley în Anglia în 1774.
    Dacă sunteţi un mormon (Sfinţilor din Zilele din Urmă), Joseph Smith a început religia ta în Palmyra, New York, în 1829.
    Dacă cult cu Armata Salvării, secta dumneavoastră a început cu William Booth, la Londra, în 1865.
    Dacă eşti creştin Scientist, te uiti la 1879 ca anul în care religia dumneavoastră a fost născut şi a Mary Baker Eddy ca fondatorul ei.
    Daca apartii uneia dintre organizatiile religioase cunoscute sub numele "Biserica Nazarineanului, Penticostal Evanghelia," "Sfinţenie Biserica," sau "Martorii lui Iehova," religia ta este unul dintre sutele de noi secte fondate de oameni în ultimele sute de ani .
    Dacă sunt romano-catolici, biserica ta împărtăşit aceeaşi moştenire bogată apostolică şi doctrinare ca Biserica Ortodoxă pentru prima mie de ani de istorie sale, deoarece în timpul primului mileniu au fost una şi aceeaşi biserică. Lamentabil, în 1054, Papa de la Roma s-au rupt de la alte patru Patriarhate apostolice (care includ Constantinopol, Alexandria, Antiohia şi Ierusalim), prin manipularea frauduloasă cu Crezul original al Bisericii, şi care se consideră infailibil. Astfel, biserica ta este de 1000 de ani.
    Dacă eşti creştin-ortodox, religia dumneavoastră a fost fondată în anul 33 de Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.
    Ea nu sa schimbat de la acel moment. Biserica noastră este în prezent aproape 2.000 de ani şi este din acest motiv, că Ortodoxia, Biserica Apostolilor şi Părinţilor este considerat adevărat "Sfânt Sobornicească şi Apostolească Biserică."
    Aceasta este cea mai mare mostenire pe care le poate trece pe la tinerii din noul mileniu.

Comentariile sunt închise.